דיני אינטרנט - פורטל ישראלי למשפט ואינטרנט
בעיות פרטיות בגוגל
06.07.2010

למרות בעיות הפרטיות החמורות שפורסמו לאחרונה בעניין גוגל, מנכ"ל גוגל, אריק שמידט, משוכנע כי הגולשים יכולים לסמוך על גוגל שתגן על פרטיותם, כך מדווח עיתון "כלכליסט".

לדבריו, "העובדה היא שכאשר אתה נמצא כל הזמן ברשת, מחשבים מייצרים המון מידע עליך. זו איננה החלטה של גוגל, זוהי החלטה חברתית. בבריטניה, אתם כולכם מרשים שיצלמו אתכם בכל פינת רחוב. איפה המהומות?"

שמידט טוען שאשר לגוגל עצמה, "כל הבדיקות שערכנו מעידות שרוב הגולשים מרוצים לגמרי מהמדיניות שלנו. והמסר הזה הוא המסר שאף אחד לא רוצה לשמוע, אז ברשותך אחזור עליו: המציאות היא שאנו מקבלים החלטות על סמך מה שהמשתמש הממוצע אומר לנו. והסיבה שעליכם לסמוך עלינו היא שאם נפר את אמונכם, אנשים יעברו מיד למישהו אחר. אנחנו לא דביקים ולכן יש לנו אינטרס עליון בשמירה על אמון המשתמשים".

דבריו של המנכ"ל נאמרו בעקבות פרשת "סטריט וויו", שבה נחשפה כי גוגל צלמה בחשאי רחובות באמצעות רכבים שלה ואספה מידע רגיש מרשתות בלתי מאובטחות. נגד גוגל מתנהלות חקירות בכ-30 מדינות בארה"ב ובמדינות רבות באירופה. תגובתה של גוגל לפרשה הייתה כי הדבר נעשה עקב טעות של מהנדס החברה.

עוד הוסיף שמידט כי בעיות הפרטיות שנחשפו נמצאות בטיפול בגוגל. כמו כן התייחס שמידט לנושאים אחרים, בניהם התחרות עם אפל. לבסוף אמר כי תוך מספר שנים אנשים יצרכו את כל המידע שלהן באמצעות הרשת, "על ידי מכשירים שיודעים מי אתה, יודעים איפה אתה".

Creative Technology by inManage  |  בניית אתרים   |   פרנקל - משרד עורכי דין, דרך מנחם בגין 7, בית גיבור ספורט (קומה 25) רמת גן טל: 0737-99-7797 פקס: 0737-99-7794   |   קישורים   |   תנאי שימוש